torstai 11. lokakuuta 2007

Treenioivallus

Keskiviikon treeneissä hiottiin tekniikkaa tiukkoihin käännöksiin, tilanteisiin missä voi käyttää persjättöä. Vähän kökkö nimi mutta meillä erittäin toimiva tekniikka.

Treeneissä kokeiltiin kahden hypyn sarjaa jossa toisen hypyn takana oli kolmas hyppy. Kahden hypyn jälkeen käännyttiin ekalle hypylle ja mentiin se toiseen suuntaan. Kokeilussa oli takana leikkausta, valssausta ja edessäleikkausta eli persjättöä. Rimat nostettiin tappiin ja toisella esteellä tiukassa käännöksessä rima tippui valssauksella ja takanaleikkauksessa. Riman pysymisessä ratkaisevaa oli persjätössä tuleva ohjaajan liikkeen jatkuminen koiran liikeradan mukaisesti. Eli käännyin samaan suuntaan mihin koira tulee kääntymään ja vaihdoin vaan ohjauskättä. Dana osaa lukea käden ja puolen vaihdot tosi hyvin.

Tekniikan hyviä puolia on vielä se että ohjaaja ja koira saa edetä suoraviivaisesti ilman turhia pyörimisiä. Danalla jokainen valssaus tiputtaa vauhtia kun se lukee ohjaajan liikettä niin tarkasti, valssissa käännytään vastaan jolloin jarrutellaan.

Ei kommentteja: